Podcast: Morgen organiseren we anders - Opgavegericht werken

Minke Buizer praat in deze podcast met Marielle Jansen (Gemeente Amersfoort) en Bram Eigenhuis (Organize Agile) over opgavegericht werken. Hoe stel je de opgave écht centraal?
Date
12 juli 2022
Author
Minke Buizer
Categorieën
  • Opgavegericht Werken
  • Overheid
  • Podcast: Morgen organiseren we anders
Podcast Morgen organiseren we anders - opgavegericht werken

Podcast: Morgen organiseren we anders

In de podcast Morgen organiseren we anders gaat organisatieveranderaar Minke Buizer van Organize Agile in gesprek met experts én ervaringsdeskundigen over anders organiseren in de toekomst. Samen met de gasten ontdekt ze wat er is nog meer is op organisatiegebied én wat nu al werkt binnen organisaties.

Opgavegericht werken: hoe stel je de opgave centraal?

Marielle werkt als Agile Coach bij de gemeente Amersfoort, waar ze mede bouwer van Opgavegericht werken is. Samen ontdekken we de meerwaarde die Opgavegericht werken biedt voor de gemeente Amersfoort en tegen welke nieuwe uitdagingen zij aanlopen.

Podcast opgavegericht werken met Marielle Jansen, Bram Eigenhuis en Minke Buizer

 

Gasten

Marielle Jansen (Gemeente Amersfoort)

Bram Eigenhuis (Organize Agile)

Podcast host

Minke Buizer (Organize Agile)

Luister deze podcastaflevering over Opgavegericht werken

Gebruik de player op deze pagina óf beluister de podcast op één van je favoriete podcast platforms.


Organize Next – De toekomst van organiseren ontdekken we samen

Onder de vlag van Organize Next ontdekt Organize Agile wat de nieuwste trends en ontwikkelingen op het gebied van organiseren zijn. En hoe we die in kunnen zetten. Want morgen organiseren begint nu. Ook jij kunt nu al beginnen met het bouwen aan de organisatie van de toekomst. Of door dingen binnen jouw organisatie nét even anders te doen. Laat je inspireren door onze ontdekkingen!

Minke Buizer

Agile coach
Ik adviseer en begeleid organisaties in de transitie naar duurzame en regeneratieve organisaties. Hierbij focus ik mij op de gedragsverandering en verandering organisatiestructuur die hiervoor nodig is. Dit vraagt specifiek van toezichthouders en ondernemingsraden om een andere taakinvulling.